Tentoonstelling ‘Licht wordt kleur, De Ploeg in Wierdenland’

Een tentoonstelling die is samengesteld door gastconservator Richard ter Borg. Ter Borg is kunsthandelaar, galeriehouder, taxateur en bovenal groot kenner van het werk van de kunstenaars die sinds 1918 lid geweest zijn van de kunstenaarsvereniging De Ploeg. De gastconservator wist een selectie te maken van werken uit particuliere collecties die nog nooit eerder geëxposeerd zijn, omdat bruikleengevers genereus hun schilderijen, tekeningen en prenten beschikbaar wilden stellen.

Mei-activiteit De Ploeg: 21 mei, 20:00

Lezing door Ploegkenner Eric Bos over “Licht en Kleur”
Kosten: € 2.50 incl. koffie/thee.
Eric Bos is beeldend kunstenaar, schrijver, dichter, oud-kunstjournalist en docent Kunstbeschouwing aan de Klassieke Academie in Groningen. Hij geeft regelmatig lezingen over kunst. Hij schreef onder meer “Een palmboom bij Zuidwolde. Vijfentwintig opstellen over de Ploeg”. Eèn van die opstellen heeft als titel “Licht wordt Kleur”. Aan deze titel ontleende het museum de naam voor de Ploegexpositie.

Juni-activiteiten De Ploeg: 14 en 27 juni

Schilderen als De Ploeg
Kosten: € 40 euro, inclusief entree museum, rondleiding, alle materialen, koffie/thee en iets lekkers.
Deelnemersaantal: maximaal 12.
Opgave: Ankie Onnes, Galerie Het Raadhuis, Eenrum, tel.0595-497002 of email: kunst@galeriehetraadhuis.nl
Twee workshops in samenwerking met Galerie Het Raadhuis, Eenrum. Deelnemers kunnen zich laten inspireren door de prachtige werken die in de huidige expositie “Licht wordt Kleur, de Ploeg in Wierdenland” te zien zijn. De workshops worden geleid door Antje Sonnenschein, een bekend docente en kunstenares. In haar schilderijen is duidelijk de invloed van De Ploeg te zien.
Meer info