Terpenkuier: ‘In het voetspoor van koningin Hildeburh’

06/05/2017 t/m 06/05/2017

 

Stichting Archeologisch Steunpunt Wijnaldum organiseert op zaterdag 6 mei vanaf 13.00 uur een belevingskuier van ongeveer 5 km. Op ludieke wijze, met een knipoog naar het verleden, vertelt koningin Hildeburh haar verhaal. Hoe belandde de beroemde gouden fibula uit de 7e eeuw (in 1953 gevonden) in de Tjitsma-terp van Wijnaldum? Samen met haar wandelt u langs de eeuwenoude terpen van Westergo. Het eiland, eens gelegen tussen Marne en Middelzee.

Onderweg worden de oude terpen getoond, waar ook in de jaren ’90 de archeologische opgravingen plaatsvonden. Daarnaast komt op de route de geschiedenis tot leven: we beginnen met een bezoek aan de toren van de Andreaskerk, onderweg zien we een ruïne aan het water. Waar stond de Eendracht, de prachtige poldermolen? Wat betekende jonkheer Johan van Goslinga voor het dorp? Ook duiken we in de geschiedenis van het prachtige voormalige tramhuis, beter bekend als ‘it âlde station’. Een bezoekje aan dit prachtige monument mag niet ontbreken. Heden en verleden passeren de revue.

Tijdens de kuier wordt een pauze ingelast voor een versnapering. Start- en eindpunt zijn bij het Archeologisch Steunpunt, deze bevindt zich in de consistorie achter de kerk van Wijnaldum. Hier kunt u na afloop een deel van de opgravingen bewonderen.

 

Tijd: 13.00 – 17.00
Datum: 6 mei 2017
Plaats: Wijnaldum
Adres: Tsjerkepaed 3
Kosten: 5,00, kinderen € 2,50
Honden aangelijnd toegestaan.
Deelname is op eigen risico.