Vernieuwing dorpshuis De Bijekoer in Wijnaldum voltooid

Het heeft ruim twee jaar voorbereiding en zes maanden keihard werken gekost, maar de verbouwing van dorpshuis de Bijekoer in Wijnaldum is voltooid. Vrijdag 25 oktober wordt het dorpshuis officieel geopend.

De hele verbouwing werd financieel mogelijk gemaakt door Stichting Dorpshuis Wijnaldum, gemeente Harlingen, provincie Fryslân, Oranjefonds, VSBfonds, P.W. Janssen’s Friesche Stichting, Fonds Nij Bethanië, Rabobank Coöperatiefonds, Bouwvereniging Harlingen en Stichting Riedpolder. De bouw zelfs was in handen van een regionale aannemer en regionale onderaannemers. Hier heeft het stichtingsbestuur bewust voor gekozen. Ook hebben er veel vrijwilligers meegeholpen met sloop-, bouw-, schilder-, installatie- en interieurswerkzaamheden. De bouwdirectie was eveneens in eigen beheer en is door vrijwilligers uitgevoerd.

De verbouwing was gericht op de revitalisering en het toekomstbestending maken van het dorpshuis. Dit is gelukt. Het is nu modern, multifunctioneel én duurzaam qua energieverbruik. Met duurzaam opgewekte energie kan meer dan 75% van het energieverbruik worden gedekt. De overige 25% zal in de toekomst ook duurzaam worden, maar daar moet eerst nog een aantal jaar voor worden gespaard.

Het bestuur van Stichting Dorpshuis Wijnaldum is trots op het nieuwe dorpshuis en op alle vrijwilligers. Tijdens de heropening van het dorpshuis wordt dit gevierd met een receptie en een feest.