Winter Terpenkuier met een verhaal en muziek

27/12/2018 t/m 27/12/2018

De stichting Archeologisch Steunpunt Wijnaldum organiseert donderdagmiddag 27 december de derde Winter Terpenkuier. Wandel mee langs de eeuwenoude terpen van Westergo. Hier vonden in de jaren 90 archeologische opgravingen plaats. Aanleiding was de vondst van de beroemde gouden fibula uit de 7e eeuw in 1953.

In 2013 werd hier nog een bijzonder schildje van een riemgesp gevonden, de mannelijke tegenhanger van de fibula. Het bewijs dat er ook een mannelijke elite in Wijnaldum was. De route van 6 kilometer gaat via het onverharde pad – goede wandelschoenen/laarzen zijn aanbevolen – langs De Ried in oostelijke richting.

Opwarmen in boerenschuur

Op de terugweg wordt een stop gemaakt bij een authentieke ‘stjelpboerderij’ aan de Foarryp. In de schuur is voldoende tijd om te rusten en op te warmen. Onder het genot van chocolademelk of glühwein luistert men naar een sfeervol verhaal, afgewisseld met muziek van Sjoerd van der Veen.

Vanwege de invallende schemering is het handig om een zaklamp en lichtgevend vestje mee te brengen. Deelname is op eigen risico. Start- en eindpunt zijn bij het Archeologisch Steunpunt. De locatie bevindt zich in de consistorie achter de kerk van Wijnaldum.(Tsjerkepaad 3). De wandeling begint om 14.00 uur.

Honden aangelijnd toegestaan. Er kunnen maximaal 20 deelnemers mee, daarom is opgave verplicht. Dit kan tot woensdagavond 26 december op 06-24125539.