Educatie

Educatieve website voor docent en leerling
Deze educatieve website is onderdeel van het project Terpen- en wierdenland, een verhaal in ontwikkeling. Het lespakket Terpen- en Wierdenland stelt leerkrachten van groep 7 en/of 8 in staat om zelf een erfgoedles te geven over de ontstaansgeschiedenis en ontwikkeling van het terpen- en wierdenland in het Noorden van Nederland.

Deze erfgoedles is bijzonder geschikt voor scholen die in een terp- of wierdedorp staan en biedt leerkrachten de kans om de geschiedenis dichtbij huis tot leven te brengen. Tijdens de lessen maken de leerlingen kennis met de geschiedenis van het eeuwenoude cultuurlandschap waar ze in wonen, leren ze over het ontstaan van de terpen en wierden en ontdekken ze wie hier gewoond hebben

Het pakket bestaat uit een handleiding voor docenten, een opdrachtenvel voor de leerlingen en een PowerPointpresentatie voor gebruik in de les.

Maar op onze website is veel meer te vinden: filmpjes, animaties, verdieping, alles voor een spreekbeurt, de verhalen van de zes dorpen, verdieping met close-ups voor de liefhebber en allerlei materiaal om het lesgeven over terpen en wierden leuker en makkelijker te maken.

Nieuwsgierig? Neem een kijkje op educatie.terpenenwierdenland.nl