Natuurfotografie Kwelders in bloei

noarderleech

Natuurgebied Noarderleech, even boven Hallum, is in elk seizoen anders. In de zomer ontstaat er allerlei nieuw leven in deze polder. Fotografeert u graag in de natuur? Dan is dit uw kans. Een ervaren fotograaf/excursieleider neemt deelnemers mee om foto`s te maken van de prachtige natuur van Noard-Fryslân Bûtendyks. De drinkdobbes lijken soms wel terpen in het kale landschap, ze zijn met hun ringvorm fotogenieke punten in de natuur. Op het slik is het volop spelen met weerkaatsing, weerspiegeling en tegenlicht. In voor een uitdaging? Probeer dan de vele mooie vogels vast te leggen op de gevoelige plaat. Beleef de natuur vanachter uw camera.

Zondag 23 augustus van 14:00 – 17:00 uur
Aanmelden kan tot een werkdag ervoor tot 12.30 uur via het hoofdkantoor van It Fryske Gea, tel 0512-381448 of via de website.

Een bijzonder gebied

Het Noarderleech is een onderdeel van het natuurgebied Noard-Fryslân Bûtendyks. Dit gebied in het noorden van Fryslân is het voorbeeld van hoe mensen in staat zijn de zee te bedwingen en zelfs land op zee weten te veroveren. Tegenwoordig worden enkele veroverde delen land gedeeltelijk teruggegeven aan de Waddenzee. Hier zijn speciale projecten uitgevoerd waarbij zomerpolders worden omgevormd tot kwelders. Opvallende elementen in de zomerpolders zijn de dobben, die als heuvels in dit verder zo vlakke landschap opdoemen. Als het zeewater bij heel hoge vloed bezit neemt van het buitendijkse land, is er voor het vee nog zoet water te vinden in deze dobben.