19/6: Culinaire Toertocht Ezinge

Ezinge in de ochtend

De middag van zondag 19 juni wordt voor de deelnemers aan de ‘Culinaire Toertocht Ezinge’ een middag, waarover nog lang zal worden nagepraat.

Enkele ondernemers, die samenwerken in ‘Ezinge Culinair’, staken namelijk de koppen bij elkaar om van die middag de spetterende happening ‘Culinaire Toertocht Ezinge’ te maken. De deelnemers (her)ontdekken daarbij per auto of fiets de omgeving van het wierdedorp Ezinge. Daarnaast genieten ze op vijf gastvrije locaties ook nog van heerlijke (streek)gerechtjes en ook nog van muziek of een rondleiding. Het gaat daarbij om Museum Wierdenland, de cafés De Brug en ‘t Haventje, de Allersmaborg en ‘t Waarhuis.

Tijdens die middag is er vanaf 13.00 uur bij alle genoemde zaken veel te beleven. Voor deelname aan de tocht zijn strippenkaarten te koop. Daarmee is er op elke van de vijf locaties een heerlijke versnapering. Deze strippenkaarten kosten in de voorverkoop 15 euro 15,­ op de dag zelf 16,50 euro. Kinderen tot twaalf jaar kunnen voor 9,50 euro deelnemen (exclusief drankjes).

Wierdenland
In Museum Wierdenland staan vlierbessenscones op de deelnemers te wachten, terwijl ook kan worden deelgenomen aan een rondleiding. Café de Brug serveert gehaktpasteitjes en groentequiche. Hier treedt ook folkzangeres Annemarie de Bie op (14.00, 15.30 en 17.00 uur). Bij ‘t Haventje is het smullen geblazen van broodjes hete kip. Op de Allersmaborg worden de gasten getrakteerd op een stamppotje van nieuwe aardappelen/asperges met stoofvlees van lam, terwijl ‘oud­bewoners’ voor een rondleiding zorgen.

Bij ‘t Waarhuis staat er mosterdsoep met zure room en dille op de kaart, terwijl er ook drie maal kan worden genoten van livemuziek. Bij Museum Wierdenland ligt 19 juni voor vaders namelijk een geschenkje te wachten: een zakje met oud-­Groninger bonenrassen. Tijdens de middag kan men alle adressen bezoeken, terwijl de volgorde geheel vrij is. De trip is per auto maar ook per fiets te doen. Wie zelf geen fiets heeft, kan er voor 5 euro een huren bij het Museum en de Allersmaborg. Voorinschrijving kan via de Allersmaborg: 0594 554321 of info@allersmaborg.nl.