Leer Middeleeuws koken in Firdgum

23/08/2019 t/m 23/08/2019
afbeelding-spliterwten

Wat aten mensen duizend jaar geleden in Friesland? Welke ingrediënten hadden ze tot hun beschikking en wat maakten ze daarvan? Ontdek het tijdens de workshop Middeleeuws koken die de Stichting Erfgoed en Publiek op 23 augustus vanaf 14.00 uur geeft in het Zodenhuis aan de Camstrawei in Firdgum.

Alles wat er in de Middeleeuwen in de pan ging, kwam of van het eigen land of van lokale markten. In de workshop Middeleeuws koken maak je met deze streekproducten erwtensoep en brood. Na het snijden, kneden, bakken en koken, volgt natuurlijk ook het proeven.

De workshop is geschikt voor jong (vanaf 5 jaar) en oud. Deelname is gratis bij bezoek aan het Yeb Hettinga museum. Opgeven kan uiterlijk tot en met tot 21 augustus via een mailtje aan jkooistra@erfgoedpubliek.nl.