Muzikale Start toeristenseizoen op terp Hegebeintum

hegenbeitum

Op zaterdag 2 april a.s. vindt op de terp van Hegebeintum een muzikale inloop plaats, waarmee de start van het nieuwe toeristenseizoen feestelijk wordt ingeleid. Zowel in het bezoekerscentrum als in de kerk verzorgen diverse artiesten van 10.00 tot 17.00 uur een afwisselend programma.

Voor € 5 kunnen geïnteresseerden genieten van o.a. folkmuziek door Gerard en Compagnie, een orgelconcert door Jochem Schuurman, een muzikale zoektocht naar Eenheid en Liefde door Rayana (zang, harp, contrabas, piano), een optreden van singer/songwriter Jan de Vries, optreden van leerlingen van Opus 3 en de band Old Pipers (folkmuziek). Jan Fennema komt langs om verhalen te vertellen over de strijd tegen het water, aangevuld met dia’s die hij daarbij presenteert. Ook aan de inwendige mens is gedacht. In het restaurant en op het terras van het bezoekerscentrum kan men neerstrijken voor een hapje en een drankje.

Voor wie de hoogste terp van Nederland nog nooit heeft bezocht; zaterdag 2 april is er een mooi moment voor. De ‘klim’ naar boven wordt beloond met een magnifiek uitzicht vanaf de terp. Het bijwonen van een concert in de schilderachtige oude kerk met de unieke rouwborden bovenop de 9 meter hoge terp, maakt een bezoek zeer de moeite waard.

Kaartjes à € 5,– per persoon zijn te koop aan de balie van het bezoekerscentrum aan de Pypkedyk 4, 9173 GC te Hegebeintum. Voor kinderen tot en met 12 jaar is de entree gratis. Het complete programma kunt u downloaden vanaf de site www.hegebeintum.info.

Bron: Noordoostfriesland.nl